Előző életek

Fekete Éva

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta az előző életek realitása, csak minden korban más jelentőséget tulajdonítottak neki. Amikor ez a téma szóbakerül, kevés egyetértés van. Valaki teljes mértékben kiáll a téma mellett, valaki inog a két véglet között, és valaki teljesen elzárkózik a fejtegetés gondolatától is.

Keresve  a mélyebb értelmét egy egy érdekes módon összefüggő, visszatérő problémánk megoldásakor, azért csak találunk ilyenkor , nem is kis magyarázatokat. Akik értenek az előző életek elemzéséhez, rengeteg megfejtést tálalnak elénk. Egyfajta megértést  a megmagyarázhatatlanra.

De egyáltalán miért van szükség mindig, minden magyarázatra ? Az elménket foglalkoztatja igazán. A lelkünk tudja és érzi is azt, hogy ennek igenis van, nem is kicsi valóságalapja. Az elme mindennel kapcsolatosan így működik, pont ő a felelős a kétségeinkért a szívünk, lelkünk mindig is érzi/érzékeli a helyes válaszokat, bármiről is legyen szó. Az elme fél és elméleteket gyárt, a szív-lélek érez és emlékezik.
Támpontot és mérhetetlen segítséget nyújtanak egyes elemzések arra vonatkozóan, hogyan is élhetem meg a legboldogabban az életemet.

Ha jó pár évvel ezelőtt ismerhettem volna azt amit ma, mennyivel könnyebb életem lehetett volna, arról nem is beszélve, hogy az időfaktor sem mindegy.
Mivel az idő kereke mindenkinek forog, igenis számít, hogy a hátralévő napjainkat milyen minőségben éljük le.

Valójában miért is nem tudja feidézni az agyunk ezt a fontos információt? Mert pont ez a feladatunk, ez az utunk. Visszajutni önmagunkhoz, kapcsolódni mély és igaz, valódi bensőnkkel. Leszületésünk előtt törlődnek az információink, hogy meglegyen a feladatunk.

Képzeljük csak el, milyen mennyiségű információ ér minket egy nap alatt. Nem hogy egy élet, vagy életek élményei, tapasztalatainak sokasága,  emléke.

Arra emlékszünk amire éppen az adott időben szükségünk van. Ez is egy érési folyamat. El kell jutnunk addig, hogy ezeket a dolgokat be tudjuk fogadni, meg tudjuk tapasztalni és ezálltal megérteni a mindennapjainkat.

Fogadjuk el azt, hogy a jelenlegi sorsunkat mi választjuk, minden pillanatát. Egy nyitott könyv lehet számunkra az egész életünk. Megérthetjük kivel miért olyan a kapcsolódásunk amilyen. Miért érezzük időnként, hogy valamiben változtatnunk kellene. De még az is teljesen egyértelmű, hogy a gyeremek melyik szülőhöz született le, azért, hogy egymást segítsék, akár pont egy hátráltatással, vagy betegséggel üzenve.

Sokkal egyszerűbb az élet, mint ahogy azt időnként mi gondoljuk, felesleges túlbonyolítani, hiszen sokminden egyértelmű.
Mivel működik a szabad akarat mindenki saját maga dönti el, mennyire hasznosítja az előző életek információit és azokkal kezd-e valamit a jelenlegiben.

További bejegyzések

Feltételnélküliség

Honnan is eredhet a feltételnélküliség? Miért a feltételek világában élünk inkább? Van aki könnyebben boldogul vele, valakinek kimondottan napi szintű problémái vannak ezzel az érzéssel.Mélyen

Olvass tovább>>

Unokák kiváltsága

Vajon miben rejlik az unokák kivételes helye egy családban?A gyermeknevelést a szülővé válást, nem tanítják, csináljuk ahogy tudjuk. Hol jobban hol kevésbé, hol szent meggyőződéssel,

Olvass tovább>>

Csend hangjai

Ahogy azt Paul Simon dala is zengeti amelynek címe csend hangjai, csodálatos. Minden léleknek szükséges a nyugalom, a lélek is elfárad, a csendességben töltődik fel

Olvass tovább>>

Ne maradj le az új programokról és cikkekről, iratkozz fel a hírlevelemre!

Close Menu