Meditáció, meditációval a kiteljesedésünk felé

Fekete Éva

Avagy kapcsolódás önmagunkkal és a forrással.
De mi is az, hogy meditáció?
Sokan (tévesen) úgy gondolják, hogy ez valami olyan tevékenység amire nem mindenki képes. Tulajdonképpen már akkor is ezt végezzük, amikor mosogatunk, futunk, horgászunk, stb. Vagyis minden olyan tevékenység, amivel egy adott dologra koncentrálunk. Valójában, a meditációs  állapotban a fókuszunkat erősítjük.

A légzésünkre figyelve, a szellemi szintünkre emelkedve, elérkezünk létünk legtisztább állapotába. Egyfajta elmélkedés, a szó jobb értelmében, ugyanis nem azonos a spekulációval. A meditáció az igazi Én keresése. Megtisztul az elme a negatív érzelmektől ( pl féltékenység, irigység, harag,) ami, lehúz minket az érzelmi kiszolgáltatottság állapotába.
Rendszeres gyakorlással eljuthatunk a természetes nyugalom és tudatosság állapotába. Javítja a koncentráció képességet, fejleszti az intuíciót. Hitünktől független, ilyen tekintetben, bárki számára elérhető.

Szétválasztja az illúziókon alapuló rögeszmés gondolatokat. Hozzásegít az önmegvalósítás eléréséhez. Számos eszköz és technika létezik az elsajátítására, alkalmazására. A koncentráció a meditáció alapja, de érdemes szétválasztani a két fogalmat. Míg a  koncentráció a cél, addig a meditáció a folyamat.
Ez a fajta  összpontosítás  képes arra, hogy segítségével az elme teljesen kiürítése a tartalmát. Ezáltal tudjuk meglátni önmagunkat, és ha már észrevettük, meg is tudjuk ismerni önmagunkat, és ez itt a legfontosabb.

Felvesszük a kapcsolatot a felsőbb énünkkel úgy, hogy összehangoljuk a gyakorlatok során a fizikai testünket, az éteri, asztrál és mentális testet, ami által megkapjuk az inspirációkat a szellemi világból, amit a mindennapi életünkben hasznosíthatunk.Nyugodt elme csodákra képes.
Nem véletlenül mondta a Dalai Láma, hogy ha minden 8 éves gyermeket megtanítunk meditálni, egy generáció múlva megszűnik az erőszak a világon. Másrészt a nehezen kezelhető gyerekek száma is lecsökkenne, illetve megszűnne.
Mivel nem csak a stresszt csökkenti, megszünteti a negatív érzelmeinket, gondolatainkat, valamint javítja a koncentrációt és az egészségre is jótékony hatással van. A bizonyítékok kiterjedtek  a bűnözés, büntetésüket töltők felé is, valamint javító és nevelő intézetekben is.  A statisztikák mérhetően és egyértelműen javuló változást mutattak.

További bejegyzések

Feltételnélküliség

Honnan is eredhet a feltételnélküliség? Miért a feltételek világában élünk inkább? Van aki könnyebben boldogul vele, valakinek kimondottan napi szintű problémái vannak ezzel az érzéssel.Mélyen

Olvass tovább>>

Legjobb szülő

A fogantatás pillanatától együtt vállaltad a felelősséget, a szeretetet az örömet, a büszkeséget, a gondoskodást és a lemondásokat is.Azt vállaltad, hogy mindig megpróbálsz, a legjobb

Olvass tovább>>

Ne maradj le az új programokról és cikkekről, iratkozz fel a hírlevelemre!

Close Menu