Rajzteszt

Szimbólumos feltáró
és terápiás módszer

  • Problémafeltárás
  • belsőnk fotója
  • Egyéni fejlődés

Mit mond el rólad a rajzod?

A tudatalatti üzenete arról, hogyan is látjuk magunkat, és az egyes életterületeinkhez való viszonyulásunkat. Feltérképezi számunkra mivel vannak gondjaink. Ami nagyon jó kiindulópont lehet egy probléma feltárásánál.

Nem igényel művészi tehetséget, nincs szükség rajztudásra ahhoz láthatóvá váljon számomra amit látnom kell a rajzodban.

Hogyan?

Feltáró módszer, a különböző szimbólumokkal mondjuk el azt, ami bennünk zajlik jelenleg. Nem a rajztehetség, vagy a nem tudok rajzolni hitrendszer dönti el azt, hogy mit látok meg egy rajzoltatásnál. Nagyon mély információkat ad, azt adja vissza ami belül van.

Arra mutat rá, hogy Te, hogy viszonyulsz a saját életedhez, magadhoz és másokhoz és a partneredhez egyaránt. Nagyon gyorsan és hatékonyan lehet vele elindulni, nincs szükség több körös nekifutásokhoz, arra vonatkozólag, hogy mi a fő prioritásunk, mi az amit nem dolgoztunk fel, ami akadályoz abban, hogy úgy éljük meg a lehetőségeinket ahogy azt lehetne, nem pedig úgy, ahogy azt tudjuk jelenleg.

Nem mindenki tud beszélni a problémáiról. Rendszerint vagy azért, mert még kimondani is fájdalmas vagy akár el is sírná magát ha beszélnie kellene róla, viszont azt is érzi, hogy segítségre lenne szüksége. Az is előfordul, hogy azért nem beszélünk valamiről, mert nem tartjuk fontosnak, lényegesnek, azt az adott dolgot, viszont a részletekben van elveszve a lényeg. A fejlődéshez pont arra az információra lenne szükség, terápiás szempontból.

A gyerekeknél, hét éves kórtól hatékony probléma feltárás lehet a rajzolás. Rengeteg mindent így fejeznek ki, nekik a fő kommunikációs eszközük a rajz.

Hogyan zajlik a terápia?

I. Rajzolás

Rajzolás papíron, tollal.

II. Értékelés

A rajz rámutat arra, hogy mi zajlik bennünk, mi az amin dolgoznunk kell.

Készen állsz a fejlődésre?

  • Felfedjük a problémákat
  • Megoldásokat keresünk
  • Megismerjük önmagunkat

Visszajelzések

Számomra döbbenetes volt az, hogy az életterületeim és a lehetőségeim közül, mennyi mindent nem használok ki úgy ahogy azt lehetne. A terápia megtanított arra, hogy hogyan élhetek egy teljesebb életet, kihasználva a lehetőségeket, ami mindannyiunk számára ott van. Kinyitotta a világot előttem. Nagyon szerettem!
Z.J.
Rajzteszt
Nagy várakozással voltam a “játék” felé. Tudtam, hogy ez amennyire játék, pont annyira nem lesz az. Az ilyesmiben csak szívből-lélekből tudok benne lenni. Megérintő mások élettörténetébe bepillantást nyerni – úgy is mondhatnám: egyfajta beavatást kapni, bebocsátást, beengedést. Ez mélységesen megérint mindig. A második körben a többiek mondatai is sok választ adtak olyan fel nem tett kérdéseimre, ami a fő témám hátterében húzódtak meg.Ezért külön hálás vagyok. Jól éreztem magam, és érdekesek voltak az új nézőpontok és a bennem változott érzések. A lényed, a figyelmed az megnyugtató és megnyílásra ösztönzött, mellyel egy lelki mélység is társult.
G.CS.
Points of you
Close Menu