Reiki

Kézrátételes energiaáramoltatás

 • energiagyógyászat
 • önismeret
 • Belső harmónia

A keleti gyógyítás alapeszköze

A REIKI alapgondolata a másik ember elfogadása, szeretetteljes közeledés, segítőkészség.

Betegségek esetén megfelelő gyógymódot mellett, kiegészítés a REIKI. Fokozza a gyógyulás hatását, ha esetleg félre kezelték, csökkenti a bajt.

Lélek masszázs a testi lelki harmóniáért. Testünk energia rendszerének feltöltése és harmónizálása. Csakráink megfelelő működéséhez szükség lehet egy inteligens és az egyik legtisztább minőségü energiára. Gyógyít, nyugtat és oldja a feszültséget, blokkokat.

Ki tudja mióta, de gyanítom, évezredek óta használja az emberiség a kezét gyógyításra. Gondoljunk csak bele abba, hogy amikor fáj valamink vagy beütjük mondjuk a fejünket, lábunkat, reflexszerűen oda kapjuk a kezünket és rajta is tartjuk amíg azt úgy érezzük. Ez egy tudatalatti energia közvetítés, testünk sérült része felé, hiszen érezzük, hogy az adott területen energia hiány lépett fel. Valahogy így kell elképzelni a REIKI -vel való kezeléseket is.

A REIKI egy szóösszetétel, jelentése REI szó az egyetemest, az univerzálist, míg a KI szó az erőt, az életerőt az energiát képviseli. Japánból származó gyógymódot az alapító Dr. Mikao Usui professzor nevezte el a múlt század végén.

A REIKI tehát egy univerzális öngyógyító energia, ami testet gyógyítja. Összességében azt is kifejezi, hogy az ember az Isteni energiát, közvetítőn keresztül képes magába befogadni, vagyis az ember rendelkezik az Isteni lényeggel való összekapcsolódás képességével. Az energia kisugárzik a kezelt területekre. Szellemi gyógymód, amely az Univerzum gyógyító erején alapul. Érdekesség, hogy Tokióban van egy ma is működő REIKI kórház.

A REIKI egy önnalló rendszer. Alapvetően nem betegségek, hanem a mögöttük álló okok megszüntetésére szolgál. Az életünkből egyre inkább hiányzó egységet, harmóniát hivatott helyreállítani: az emberben(testi-lelki egészség) az emberi kapcsolatokban, ember és természet között (környezetvédelem).

Az első hatás közvetlen bennünk ( illetve a kezelt személyben) a második és harmadik hatás pedig tudatunk fejlődésének keresztül valósulhat meg. Meg kell tanulnunk változtatni magunkon, kapcsolatainkon és környezetünkön. Ez a REIKI igazi célja. Ezért is nevezzük szellemi fejlődési útnak.

Csak akkor érdemes elindulni ezen az úton, ha határozottan változtatni akarunk az életünkön, illetve ezért áldozatokra is hajlandóak vagyunk.

A REIKI ÖT ÉLETSZABÁLYA:

 1. Csak ma ne mérgelődj!
 2. Ne aggodalmaskodj!
 3. Légy hálás!
 4. Kitartóan dolgozz a karmádon!
 5. Légy kedves mindenkihez!

Miért rendkívül hasznos?

 • Minden létsíkon hatóképes
 • Mindenkit a saját fejlettségének és igényeinek megfelelően érint meg
 • Támogatja a személyiségfejlődést
 • Segít a negatív érzelmek legyőzésében
 • Enyhíhit a fájdalmat és segíti a test gyógyulását
 • Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését
 • Elősegíti az önismeretet, kreativitást, intelligenciát
 • Fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet
 • Előnyösen befolyásolja az emberi viszonyokat
 • Minden korosztálynak és házi kedvenceknek is ajánlott
 • Saját intelligenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy oda megy, ahova szükséges, annyi és olyan mennyiségű, amilyenre szükség van, és azt teszi, amire szükség van, kizárja a hibákat.

Hogyan zajlik a terápia?

Masszázságyon

Fekvő helyzetben a test különböző pontjait érintem meg tenyérrel.

Készen állsz a fejlődésre?

 • Felfedjük a problémákat
 • Megoldásokat keresünk
 • Megismerjük önmagunkat

Visszajelzések

Már hónapok óta éreztem, hogy kevesebb a jókedv, kevesebb a nevetés a mindennapokban. Próbálkoztam otthon meditációval, mantrákkal, de csak nem lett jobb. Bejelentkeztem Évihez, nem tudtam milyen kezelést szeretnék, csak hogy jobban szeretném magam érezni. Persze rögtön azonnal, hiszen a mai világban "luxus" magunkra időt szánni. Miután elmondtam Évinek, hogy milyen nehézségeket szeretnék elhárítani, javasolta a Reiki-t. Gondoltam jó lesz feküdni, pihenni 1 órát. Az első alkalom felülmúlta a várakozásokat, csodálatosra sikeredett! Nemcsak közben éltem át érdekes pillanatokat, utána napokig mintha kicseréltek volna. Energia, jókedv, ötletek, minden amit már egy ideje nem mondhattam magaménak. Minden kezelés után egyre jobban és jobban éreztem magam. Egyedül nem tudtam volna ezt a nyugodt környezetet megteremteni, és valószínűleg az időt sem szántam volna magamra. Ez az 1 óra Évinél felér egy nyugodt hétvégével 🙂
S.N.
Reiki
Nagy várakozással voltam a “játék” felé. Tudtam, hogy ez amennyire játék, pont annyira nem lesz az. Az ilyesmiben csak szívből-lélekből tudok benne lenni. Megérintő mások élettörténetébe bepillantást nyerni – úgy is mondhatnám: egyfajta beavatást kapni, bebocsátást, beengedést. Ez mélységesen megérint mindig. A második körben a többiek mondatai is sok választ adtak olyan fel nem tett kérdéseimre, ami a fő témám hátterében húzódtak meg.Ezért külön hálás vagyok. Jól éreztem magam, és érdekesek voltak az új nézőpontok és a bennem változott érzések. A lényed, a figyelmed az megnyugtató és megnyílásra ösztönzött, mellyel egy lelki mélység is társult.
G.CS.
Points of you
Close Menu